Must från egen frukt – en lyx!

Röda äpplen som hänger från ett träd

Att dricka must från egen frukt är en njutning du bör unna dig om du har egna äppelträd. Hos oss får du musten från just dina äpplen. Du kan välja att få den pastöriserad på flaska eller bag-in-box eller om du hellre vill ta med din must hem opastöriserad. Tänk på att bara ta med dig fina äpplen. Vi mustar inte fallfrukt eller dåliga äpplen.

För att göra det enkelt kan du välja mellan två olika sätt, vänta eller lämna in. Välj det som passar dig bäst. Vi har också satt samman en sida med frågor och svar inför ditt besök hos oss.

Äpplen som läggs i en trälåda

1. Boka tid – Vänta medan vi mustar dina äpplen.

Vi mustar, pastöriserar och tappar upp medan du väntar. Från att dina äpplen börjar att pressas tar det ungefär 30 min innan musten är färdig, men räkna med att det tar 1-2 timmar från det att du anländer till musteriet tills dess att du kan åka hem med din nyproducerade äppelmust – under tiden kan du välja att koppla av lite och avnjuta ett smørrebrød eller en bit äppelpaj i vårt fina café förstås.

Minimum 50 kg. Det är 3-4 inte helt fulla papperskassar. Har du mindre mängd går det bra att lämna in och hämta vid ett annat tillfälle. Du kan välja pastöriserad must på 1L glasflaska, 3L Bag-in-Box eller 5L Bag-in-box. Du kan även välja att få allt som råmust på 2,5L eller 5L dunk. Gå till prislista

Vi tar ej emot fallfrukt eller dåliga äpplen. Se till att dina äpplen är rensade från dåliga äpplen innan mustning. Måste äpplena rensas vid pressning tillkommer en avgift på 300 kr.

Det går att boka tider, lördag och söndag, mellan kl. 08.00-15.00.

Äpplen i bakgrunden med en stor 1'a

2. Lämna in äpplen och hämta musten en annan dag.

Om det passar bättre kan du lämna in dina äpplen och komma och hämta den färdiga musten en annan dag. Här kan du lämna in så lite som 20 kg äpplen. Du lämnar in dina äpplen, vi skriver i hur du vill ha din must och sen får du ett sms när det går bra att hämta.

Inlämning av äpplen och hämtning av färdig must:

17 augusti – 27 oktober

Måndagar: 8.00 – 10.00
Fredagar: 14.00 – 15.30
Lördagar och söndagar: 8.00 – 15.00

Välkommen!

Äpplen i bakgrunden med en stor 2'a

Boka tid för mustning av era egna äpplen